Activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde is altijd wat te doen. Is er geen modeshow, dan is er wel oogstfeest. Is er geen bloemencorso of koopzondag, dan is er wel de Zwarte Cross. Hieronder een overzicht van activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde.

Wil je een evenement of activiteit melden?

Geef het door via info@lichtenvoorde.nl, of klik hier

MAART

iPad-cursus voor senioren bij Careaz Antoniushove

Wanneer: maandag 27-3-2017
Aanvang: 14:00 -16:00

Mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt Careaz Antoniushove iPad-cursussen om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. 

 In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend. Er is een cursus voor beginners en een vervolgcursus Sinds 2014 biedt Careaz de iPad-cursus voor senioren aan. Een succes, want al meer dan 160 senioren maakten er gebruik van. In kleine groepjes wordt spelenderwijs de basisbediening van de iPad uitgelegd. De beginners leren onder andere internet te gebruiken, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, foto’s te maken en te verwijderen en te e-mailen. In de vervolgcursus komt onder meer boeken lezen, skypen, en afspraken maken in uw agenda aan bod.

In 2017 gaat de cursus na voldoende aanmeldingen weer van start in: Lichtenvoorde bij Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33, groep van maximaal vier personen. Data cursus beginners: 6, 13, 20 en 27 maart en bij genoeg opgave start op 3, 10, 24 april en 1 mei een tweede cursus. Data vervolgcursus: 8, 15, 22 en 29 mei.

Tijd van beide cursussen: van 14.00 tot 16.00 uur

Kosten per cursus: € 50,50

Deelnemers nemen zelf hun tablet mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen).

Aanmelden of meer informatie U kunt voor aanmelding of meer informatie terecht bij de welzijnscoaches Careaz Oost Gelre. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0544 - 372064 of per email welzijnscoaches.oostgelre@careaz.nl

Meer info...

APRIL

Concert Golden Earing KeiFit

Wanneer: zaterdag 1-4-2017
Aanvang: 20:00 -00:00

Neerlands oudse rockband de Golden Earring is nog steeds hyperactief en dat gaan de heren op zaterdag 1 april (no joke) in Tenniscenter KeiFit demonstreren.

Sinds 1970 zijn zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, gitarist George Kooymans en bassist Rinus Gerritsen samen onderweg, Een nagenoeg uniek gegeven in de internationale rockwereld. De bandleden hebben hun muzikale vriendschap de voorbije jaren uitvoerig gevierd. Zo verscheen er in 2011 een nieuw album, dat Golden Earring opnam met producer Chris Kimsey, een man die in het verleden samenwerkte met de Rolling Stones. 

Golden Earring treedt nog altijd elke maand op, in vrijwel altijd uitverkochte zalen, feesttenten en theaters, met elektrische en akoestische shows. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

Deze tijdloze band komt nu voor het eerst naar Kei-Fit en jij kan erbij zijn! Bestel je kaarten HIER online

Meer info...

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer:zondag 2-4-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 5-4-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

Zing Nederlands met me

Wanneer:woensdag 5-4-2017
Aanvang: 19:30 -22:00

Zingen en taal verbindt en maakt vrolijk! 

Van dit gegeven maken Mirjam Brugman, Carla Adema, Henrike Jansen en Janny Twigt graag gebruik. Samen organiseren zij maandelijks Zing Nederlands met me. Het is de bedoeling om nieuwkomers en iedereen die van zingen houdt samen te brengen en te verbinden. Jong, oud, groot, klein, iedereen is welkom. Een belangrijk doel van deze bijeenkomsten is om nieuwkomers via zang de taal beter te laten leren kennen.

De bijeenkomsten zijn elke eerste woensdag van de maand van 19.30 uur tot 22.00 uur. Er is een pauze van een half uur. Er worden onder anderen liedjes gezongen van Paul de Leeuw, André Hazes, Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Wim Sonneveld, Nick en Simon en Claudia de Breij. De teksten worden op papier uitgereikt. Henrike gaat de avonden muzikaal begeleiden en er is iemand die met een microfoon meezingt. Er bestaat de mogelijkheid om van een muziekinstrument gebruik te maken. De instrumenten zijn aanwezig, maar men mag ook een eigen exemplaar meenemen.

Foto: Barbara Pavinati - Achterhoek Nieuws

Meer info...

Voorleesuurtje Bibliotheek Lichtenvoorde

Wanneer:donderdag 6-4-2017
Aanvang: 10:30 -11:30

Elke eerste donderdag van de maand is het in de Bibliotheek Lichtenvoorde tijd voor het allerleukste uurtje van de maand; het voorleesuurtje.

Iedere keer staat er een ander prentenboek in het middelpunt. Na het voorlezen kunnen de peuters kleuren of knutselen, terwijl de ouders onder het genot van een kopje koffie na kunnen praten en informatie over lezen en kinderboeken in kunnen winnen bij de educatief medewerker van de bibliotheek. Alle peuters en hun ouders zijn vanaf 10.30 uur van harte welkom in de Lichtenvoordse bibliotheek. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer info...

Tuinmeubel outlet

Wanneer:vrijdag 7-4-2017
Aanvang: 15:00 -19:00

De plek om nog voor de zomer goedkoop een nieuwe tuinset te scoren!

Op 7 en 8 april is er weer een grote outlet bij Lesli Living aan de Edisonstraat 20 in Lichtenvoorde. Wees er op tijd bij want het gaat altijd hard! 


Tuinmeubel outlet

Wanneer:zaterdag 8-4-2017
Aanvang: 9:00 -14:00

De plek om nog voor de zomer goedkoop een nieuwe tuinset te scoren!  

Op 7 en 8 april is er weer een grote outlet bij Lesli Living aan de Edisonstraat 20 in Lichtenvoorde. Wees er op tijd bij want het gaat altijd hard!

Passion Lichtenvoorde

Wanneer:dinsdag 11-4-2017
Aanvang: 19:30 -00:00

Passion Lichtenvoorde naar het televisieprogramma van de EO, KRO een NCRV, krijgt een vervolg en wel op dinsdag 11 april 2017. 

De eerste editie was dermate een groot succes dat het niet uit kon blijven dat er een vervolg van deze eigentijdse, muzikale paasvertelling zou komen. Vorig jaar namen meer dan duizend mensen deel aan de ingetogen tocht met het kruis naar Marianum waar Passion Lichtenvoorde verder tot uitvoering kwam. Dat aantal heeft de organisatie uitgedaagd grotere betrokkenheid te genereren. Er zullen nieuwe aspecten aan de opvoering worden toegevoegd, maar wat dat is, zal de organisatie later bekend maken.

Nieuw is dat Maria in de Lichtenvoordse editie een hoofdrol heeft gekregen en dat ook leerlingen van het Marianum meespelen. Wie de hoofdrollen van Jezus, Petrus, Judas, Pilatus en de verteller voor hun rekening zullen nemen, wordt later onthuld. Dit zijn net als bij de landelijke Passion, bekende Oost Gelrenaren.

Om 19.30 start Passion Lichtenvoorde op het marktplein in Lichtenvoorde. Vandaar uit wordt een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het kruis wordt opgericht. In de aula wordt de uitvoering van Passion Lichtenvoorde vervolgd. De opvoering van het passieverhaal is een dynamisch geheel dat ook op een megagroot buitenscherm op het schoolplein te volgen is.

Passion Lichtenvoorde komt tot stand met medewerking van Marianum en de Lichtenvoordse kerken. Eind vorig jaar is een nieuwe stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij opgericht die Passion Lichtenvoorde als een indrukwekkend cultureel evenement blijvend wil neerzetten.

Meer info...

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 13-4-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Het Huys van Frederik Hendrik. 

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 19-4-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

Q Music Foute Party in de Hamalandhal

Wanneer:zaterdag 29-4-2017
Aanvang: 21:00 -2:00

Begin je foute outfit maar weer bij elkaar te zoeken. Vraag alvast verlof voor je werk, want op zaterdag 29 april is het zo ver. We gaan iets Vet-Fouts doen ;)

In de welbekende Hamalandhal is het tijd voor de Q-music Foute party. Wij brengen Q-music en al het foute dat je hoort op de radio naar Lichtenvoorde. Maak je dus klaar om een avond heerlijk mee te zingen en swingen met de allerfoutste klassiekers. Van Captain Jack tot aan Dancing Queen. Van Boom Boom Boom tot aan Tarzan and Jane. Niets is te gek deze avond

Tickets: Super Early Birds: €12,50. Early Birds: €15,00.  Regular: € 17,50

Meer info...

MEI

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer: woensdag 3-5-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

Zing Nederlands met me

Wanneer:woensdag 3-5-2017
Aanvang: 19:30 -22:00

Zingen en taal verbindt en maakt vrolijk! 

Van dit gegeven maken Mirjam Brugman, Carla Adema, Henrike Jansen en Janny Twigt graag gebruik. Samen organiseren zij maandelijks Zing Nederlands met me. Het is de bedoeling om nieuwkomers en iedereen die van zingen houdt samen te brengen en te verbinden. Jong, oud, groot, klein, iedereen is welkom. Een belangrijk doel van deze bijeenkomsten is om nieuwkomers via zang de taal beter te laten leren kennen.

De bijeenkomsten zijn elke eerste woensdag van de maand van 19.30 uur tot 22.00 uur. Er is een pauze van een half uur. Er worden onder anderen liedjes gezongen van Paul de Leeuw, André Hazes, Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Wim Sonneveld, Nick en Simon en Claudia de Breij. De teksten worden op papier uitgereikt. Henrike gaat de avonden muzikaal begeleiden en er is iemand die met een microfoon meezingt. Er bestaat de mogelijkheid om van een muziekinstrument gebruik te maken. De instrumenten zijn aanwezig, maar men mag ook een eigen exemplaar meenemen.

foto: Barbara Pavinati - Achterhoek Nieuws

Meer info...

Voorleesuurtje Bibliotheek Lichtenvoorde

Wanneer:donderdag 4-5-2017
Aanvang: 10:30 -11:30

Elke eerste donderdag van de maand is het in de Bibliotheek Lichtenvoorde tijd voor het allerleukste uurtje van de maand; het voorleesuurtje.  

Iedere keer staat er een ander prentenboek in het middelpunt. Na het voorlezen kunnen de peuters kleuren of knutselen, terwijl de ouders onder het genot van een kopje koffie na kunnen praten en informatie over lezen en kinderboeken in kunnen winnen bij de educatief medewerker van de bibliotheek. Alle peuters en hun ouders zijn vanaf 10.30 uur van harte welkom in de Lichtenvoordse bibliotheek. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer info...

Vlooienmarkt in de Hamalandhal

Wanneer:zondag 7-5-2017
Aanvang: 10:00 -17:00

Vind je het leuk om te snuffelen tussen gebruikte spulletjes? Ben je altijd nog op zoek naar dat ene kastje?

Loop dan vandaag eens binnen bij de Hamalandhal. Een van de zalen is gevuld met tal van kraampjes vol uiteenlopende producten.

Meer info...

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer:zondag 7-5-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

 

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 11-5-2017
Aanvang: 10:00 -11:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Drank en Spijslokaal Markant. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 17-5-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. 

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

Postzegeltentoonstelling Achterhoek in Hamalandhal

Wanneer:vrijdag 19-5-2017
Aanvang: 16:00 -21:00

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Postzegelvereniging De Achterhoek wordt de tentoonstelling Achterhoek 2017 georganiseerd op 19, 20 en 21 mei 2017 in de Hamalandhal

Een tentoonstelling met beurs en voor de jeugd een aantrekkelijk programma. Tijden: Vrijdag 19 mei: 16.00-21.00 uur Zaterdag 20 mei: 10.00 – 18.00 uur Zondag 21 mei: 10.00-16.00 uur De entree is gratis.

Meer info...

Landelijke bekerfinale KNSB

Wanneer:donderdag 25-5-2017
Aanvang: 10:00 -18:00

Op Hemelvaartsdag, 25 mei, vindt in Lichtenvoorde de Bekerfinale van de KNSB plaats. 

Vanaf 10.00 s ochtends starten de wedstrijden in het gemeentekantoor van de gemeente Oost-Gelre. Op de markt zijn ook activiteiten georganiseerd met grote schaakspellen (4 meter bij 4 meter!). Bekend presentator en schaker Hans Bohm is hierbij aanwezig.

Er volgt nog meer informatie!

Meer info...

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 31-5-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

JUNI

Voorleesuurtje Bibliotheek Lichtenvoorde

Wanneer: donderdag 1-6-2017
Aanvang: 10:30 -11:30

Elke eerste donderdag van de maand is het in de Bibliotheek Lichtenvoorde tijd voor het allerleukste uurtje van de maand; het voorleesuurtje.  

Iedere keer staat er een ander prentenboek in het middelpunt. Na het voorlezen kunnen de peuters kleuren of knutselen, terwijl de ouders onder het genot van een kopje koffie na kunnen praten en informatie over lezen en kinderboeken in kunnen winnen bij de educatief medewerker van de bibliotheek. Alle peuters en hun ouders zijn vanaf 10.30 uur van harte welkom in de Lichtenvoordse bibliotheek. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer info...

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer:zondag 4-6-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

 

Zing Nederlands met me

Wanneer:woensdag 7-6-2017
Aanvang: 19:30 -22:00

Zingen en taal verbindt en maakt vrolijk! 

Van dit gegeven maken Mirjam Brugman, Carla Adema, Henrike Jansen en Janny Twigt graag gebruik. Samen organiseren zij maandelijks Zing Nederlands met me. Het is de bedoeling om nieuwkomers en iedereen die van zingen houdt samen te brengen en te verbinden. Jong, oud, groot, klein, iedereen is welkom. Een belangrijk doel van deze bijeenkomsten is om nieuwkomers via zang de taal beter te laten leren kennen.

De bijeenkomsten zijn elke eerste woensdag van de maand van 19.30 uur tot 22.00 uur. Er is een pauze van een half uur. Er worden onder anderen liedjes gezongen van Paul de Leeuw, André Hazes, Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Wim Sonneveld, Nick en Simon en Claudia de Breij. De teksten worden op papier uitgereikt. Henrike gaat de avonden muzikaal begeleiden en er is iemand die met een microfoon meezingt. Er bestaat de mogelijkheid om van een muziekinstrument gebruik te maken. De instrumenten zijn aanwezig, maar men mag ook een eigen exemplaar meenemen.

foto: Barbara Pavinati - Achterhoek Nieuws

Meer info...

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 8-6-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Het Huys van Frederik Hendrik. 

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 14-6-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Wanneer:vrijdag 16-6-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft.  

Gedurende een 24 uurs wandelestafette staan we samen stil bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de loop zijn er muziekoptredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. De openheid en eensgezindheid maken van SamenLoop voor Hoop Oost Gelre een evenement die niemand ongemoeid laat.

Meedoen met SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Je kunt meedoen aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre door een team te vormen met familieleden, vrienden, buren, verenigingsgenoten of collega’s, maar ook als (ex)kankerpatiënt of eregast (survivor). Tijdens de SamenLoop voor Hoop wisselen de teamleden elkaar af. Er loopt dus altijd minimaal één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Teamleden zamelen vooraf op verschillende manieren geld in. Tijdens het evenement kunnen bezoekers en teamleden die niet wandelen volop genieten van o.a. een levendige braderie, optredens van artiesten, bandjes en activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Meer info...

Strong Man Champions League

Wanneer:zaterdag 17-6-2017
Aanvang: 14:00 -18:00

Op zaterdag 17 juni komt de Strong Man Champions League naar Lichtenvoorde! 

Dit evenement zal plaatsvinden op de markt in Lichtenvoorde en is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie over de deelnemers en de invulling van het evenement volgt nog.

Meer info...

Lichtenvoordse A4daagse

Wanneer:woensdag 21-6-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

In de week van 21 juni is het weer zover, de A4daagse van Lichtenvoorde.  

Dit jaar hoopt de organisatie op nog meer groepen die de straten zullen vullen met enthousiasme en gezang. Dus trommel je wandelvrienden- en vriendinnen op en zorg dat je erbij bent!

Meer info...

Digitaal Spreekuur Bibliotheek

Wanneer:woensdag 28-6-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Hoe kun je een e-books lenen en lezen van de Bibliotheek? Tijdens het digitale spreekuur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden antwoorden op deze en andere vragen gegeven. ??

Tijdens het spreekuur kunnen vragen gesteld worden over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen. ??De medewerker van het spreekuur zal de vraagsteller zo goed mogelijk op weg helpen. Is uw vraag complexer, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een cursus. In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.??

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken door een tijdelijk abonnement voor € 7,50 af te sluiten. Voor dit bedrag is het mogelijk om een maand lang de spreekuren te bezoeken. Daarnaast kan er een hele maand lang gebruik gemaakt worden van alle andere dienstverlening van de Bibliotheek, zoals bibliotheekmaterialen lenen en gebruik maken van Voordeel met je Biebpas. ?Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren. Een afspraak maken is mogelijk via de site of via 088-0062929.

Meer info...

JULI

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer: zondag 2-7-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 13-7-2017
Aanvang: 10:00 -11:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Drank en Spijslokaal Markant. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Zwarte Cross

Wanneer:vrijdag 14-7-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Onder het motto Vaak bu-j te bang dagen wij je uit om 3 dagen legendarisch feest te komen vieren op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

De eerste persoon die zich verveelt op de Zwarte Cross moeten we nog tegenkomen. Op 14, 15 en 16 juli gaan weer alle registers los op de crossbaan, 25 verschillende podia en stuntarena. Jong en oud viert samen feest op de Zwarte Cross en dat is duidelijk te zien aan het muziek- en theateraanbod op de verschillende festivalweides.

Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er op het programma van blues, reggae, rock & roll, metal, cabaret, kleinkunst en feestmuziek tot aan kinderacts!

Meer info...

Zwarte Cross

Wanneer:zaterdag 15-7-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

De Zwarte Cross in Lichtenvoorde is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel.

Deze op het oog totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd uniek feest. De duidelijke connectie met De Achterhoek (en met name natuurlijk Lichtenvoorde, waar passie voor plezier een feit is) komt naar voren in kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid waar jong en oud samen feestvieren.

Meer info...

Zwarte Cross

Wanneer:zondag 16-7-2017
Aanvang: 00:00 -00:00

Sport, spektakel en stunts ..... De Zwarte Cross in Lichtenvoorde is het grootste betaalde muziekfestival van nederland en de grootste motorcross ter wereld.

Op de 20e editie in 2016 kwamen in totaal 220.000 bezoekers af. Informatie over voorverkoop en het programma vind je op www.zwartecross.nl


Meer info...

AUGUSTUS

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer: zondag 6-8-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

SEPTEMBER

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer: zondag 3-9-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Bloemencorso

Wanneer:zondag 10-9-2017
Aanvang: 14:00 -00:00

Het Bloemencorso van Lichtenvoorde vindt plaats op zondag 10 september 2017

Het op één na grootste Bloemencorso ter wereld trekt door Lichtenvoorde. 18 enorme dahliareuzen voorzien van ruim 4 miljoen dahlias en vele showkorpsen doen je verbazen. Vanaf 14.00 uur trekt een b(l)oeiend spektakel aan je voorbij.  

Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat vermeld op de Nationale erfgoedlijst voor Cultureel Immaterieel erfgoed. Meer informatie vind je op www.bloemencorso.com.  

Meer info...

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 14-9-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Het Huys van Frederik Hendrik. 

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

OKTOBER

Koopzondag in Lichtenvoorde

Wanneer: zondag 1-10-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 12-10-2017
Aanvang: 10:00 -11:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Drank en Spijslokaal Markant. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Allicht: een ode aan Bennie Wopereis

Wanneer:zaterdag 14-10-2017
Aanvang: 20:00 -00:00

Vanavond herleven oude kermistijden. De tijd dat de band Allicht de hele zaal op de kop zette. De zoon van zanger Bennie Wopereis (Bjorn) en oudbandleden hebben een compleet programma in elkaar gezet.

Twee ruime sets worden gespeeld met de bekendste nummers uit de Allichtperiode. Jos Rosendahl, Gerard Overbekking en Bjorn Wopereis staan op het podium. 

De avond staat in het teken van de muzikant Bennie Wopereis en zijn muzikale verleden. De kleinzoon van Bennie, Ben Wopereis, speelt ook een paar nummers mee. Kom erbij, geniet en klets bij over de goede oude tijd van vroeger.

Entree in voorverkoop: € 8,-. Aan de kassa: € 10,-

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Het Zwaantje in Lichtenvoorde. info@zwaantje.com - 0544 3712 36

Meer info...

NOVEMBER

Mantelzorgcafé

Wanneer: donderdag 9-11-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Het Huys van Frederik Hendrik. 

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

DECEMBER

Koopzondag

Wanneer: zondag 3-12-2017
Aanvang: 13:00 -17:00

Elke 1e zondag van de maand is het Koopzondag in Lichtenvoorde.

De winkels zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

 

Mantelzorgcafé

Wanneer:donderdag 14-12-2017
Aanvang: 10:00 -11:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Drank en Spijslokaal Markant. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...