Activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde is altijd wat te doen. Is er geen modeshow, dan is er wel oogstfeest. Is er geen bloemencorso of koopzondag, dan is er wel de Zwarte Cross. Hieronder een overzicht van activiteiten en evenementen in Lichtenvoorde.

Wil je een evenement of activiteit melden?

Geef het door via info@lichtenvoorde.nl, of klik hier

DECEMBER

Mantelzorgcafé

Wanneer: donderdag 14-12-2017
Aanvang: 14:00 -15:30

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Café Zaal Hogenkamp. 

 Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Iedere maand kunt u terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0544) 82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer info...

Kerstevent Wentholtpark

Wanneer:zondag 17-12-2017
Aanvang: 15:00 -20:30

Lichtenvoorde: Het stralende middelpunt van de kerstsfeer in de Achterhoek! Op zondag 17 december vindt hier het jaarlijkse Kerstevent in het Wentholtpark plaats met een dynamische levende kerststal met gezinswandelroute (+/- 900 meter) en volop vertier voor het hele gezin. Dit evenement is gratis toegankelijk.

De met kaarsen verlichte wandelroute leidt langs midwinterhoorns, vuurkorven en koren uiteindelijk naar de kerststal. Ook een “herberg” is aanwezig waar u kunt genieten van een drankje. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Voor hen zijn er marshmallows verkrijgbaar om te verwarmen bij één van de vele vuurkorven en diverse activiteiten. Ieder kind krijgt ook een gratis sterretje die ze kunnen aansteken bij één van de vuurkorven.

Een unieke nieuwe beleving van een levende kerststal: Geen statisch geheel, maar dynamisch met continu improviserende acteurs van Advendo Lichtenvoorde (toneelvereniging) die u meenemen in de gebeurtenissen in en rond de stal. Uiteraard zijn de bijbehorende dieren aanwezig.

Aangekomen in het park wordt u verwelkomd door de eerste midwinterhoorns. Volgt u daarna de honderden kaarsjes, dan wandelt u bij de galmen van de midwinterhoorns langs het gevoelige gezang van het koortje richting de kerststal. Toegang tot het park en de kerststal is geheel gratis!

Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde, die in het openbare Wentholtpark ook de dierenweiden met vrijwilligers beheert. Met een klein budget en de medewerking van lokale en regionale verenigingen is dit grootse, professionele en sfeervolle evenement opgezet en inmiddels voor velen een traditie.

Beleef deze unieke ervaring en entourage op 17 december in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. 

Tijden: 15.00 - 20.30 uur 

Toegang: Gratis

 

Parkeren: Gratis

 

Parkeren in Lichtenvoorde is altijd gratis, dus ook deze dag. Voor de levende kerststal kunt u gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de sporthal, de Koemstraat en Nieuwmarkt. Volgt u hiervoor de P-route en de borden

P-Nieuwmarkt of P-sportcomplex (P2 en P4).

Openbaar vervoer: buslijn 72 stopt in het Wentholtpark en rijdt van en naar NS station Groenlo-Lichtenvoorde (Lievelde) én van en naar NS station Varsseveld.

Info: www.facebook.com/Wentholtpark

Ook is actuele informatie te volgen via:

twitter @Wentholtpark en instagram @wentholtpark_lichtenvoorde

 

 

JANUARI

Nieuwjaarsduik 2018 Oost Gelre

Wanneer: maandag 1-1-2018
Aanvang: 12:00 -15:00

Op Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018, om 12.00 uur vindt bij het Wijndomein Besselinkschans de tweede editie van de Nieuwjaarsduik Oost Gelre plaats. De Nieuwjaarsduik is een echte nationale traditie geworden, met in Nederland meer dan 50.000 deelnemers per jaar op bijna 150 locaties. 

Het water is helder en schoon dus uitermate geschikt om een frisse duik te nemen om het nieuwe jaar goed te starten. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

 

 


 

 

KGB Nieuwjaarsparty

Wanneer:maandag 1-1-2018
Aanvang: 18:00 -23:00

Terug op de plek waar het ooit allemaal begon ...

De KGB band werd opgericht in 1989 door 11 Lichtenvoordse muzikanten. Op 1-1-1993 begon de bekende band met een eigen Nieuwjaarsparty in zaal De Koppelpaarden.
Het jaarlijkse feest was steevast uitverkocht en groeide zo hard dat uiteindelijk werd uitgeweken naar de Hamalandhal. Heel veel muzikanten hebben daar later bij de KGB band gespeeld op het bekendste feest van Lichtenvoorde.
De originele enige echte KGB band met de zangeressen Nancy, Desi en Anita komt na 26 jaren nog een keer terug in de zaal van het nieuwe hotel De Koppelpaarden. Zoals vanouds zullen gasten niet ontbreken in het programma.

De online voorverkoop is gestart. Mis het niet ...