Bloemencorso Lichtenvoorde Toerisme en vrije tijd - Het Brook 23 (secretariaat) 7132 EH Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde: een b(l)oeiend spektakel

Zondag 14 september 2014. Aanvang 14.00 uur.

Het op één na grootste Bloemencorso ter wereld trekt door Lichtenvoorde. 18 enorme dahliareuzen voorzien van ongeveer 4 miljoen kleurige dahlia's sieren de straten. 

Lichtenvoorde staat te boek als een plaats waar men graag evenementen organiseert. Het jaarlijkse corso is met haar 85e editie de moeder van alle evenementen en zonder twijfel het bewijs van creativiteit, vernieuwings-, & spektakeldrang en saamhorigheid binnen onze gemeenschap. 

Meer informatie vindt u op de website van het Bloemencorso 

Wij nodigen u vol trots uit om dit unieke hoogtepunt met eigen ogen te komen bekijken. U bent van harte welkom!

Nat. Cultureel Immaterieel erfgoed

Vanaf juli 2013 staat het Bloemencorso Lichtenvoorde vermeld op de Nationale lijst Immaterieel Erfgoed. Vermelding op deze lijst betekent een grote eer en erkenning voor dit prachtige evenement.

Immaterieel erfgoed gaat namelijk over tradities en rituelen (zoals het Sinterklaasfeest) die mensen niet verloren willen laten gaan en die ze willen doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen. 

 

Tribunes, arrangementen en..

Langs de corsoroute staan diverse tribunes. Ook vindt u er horeca en toiletgelegenheden. Voor mensen die slecht er been zijn, is de onderste rij van de tribune gereserveerd.

De organisatie van het Bloemencorso heeft diverse hotel/groepsarrangementen voor u in de aanbieding. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de eigen website van het corso.

Social Media

 De laatste nieuwtjes over het Bloemencorso zijn te vinden op de Facebookpagina, het Twitteraccount en op het You Tubekanaal.

Deel deze pagina/link op je twitter!
Bloemencorso Lichtenvoorde
Het Brook 23 (secretariaat)
7132 EH Lichtenvoorde
Tel.:0544374437
  info@bloemencorso.com
  http://www.bloemencorso.com

Social media
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag 14 september 2014. Aanvang 14.00 uur
Overig