Film: La Sorelle Macaluso

Film: La Sorelle Macaluso

Je kunt alleen maar hopen dat je niet zult meemaken wat de zusjes Macaluso overkomt, op die zonnige middag zo lang geleden. Een tragedie tekent de levens die nog maar net waren begonnen.

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement dat uitkijkt over zee, aan de rand van Palermo. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als kijker voel je wel de hele tijd dat er iets aan de hand is, maar wat? Alles is zo zonnig, licht en vrolijk…. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.  Met in de hoofdrollen o.a.: Donatella Finocchiaro, Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, Eleonora de Luca.

Regie: Emma Dante
De Volkskrant (★★★★) ‘Gestileerd drama boogt op voortreffelijk spel’ NRC (★★★★) ‘Vooral het zomerse en speelse eerste deel weet te raken’Trouw (★★★★) een nostalgisch, warm en complex beeld van zusterschap.

Reserveren via www.hetdoek.nl

Den Diek – Sociaal Cultureel Centrum Lichtenvoorde

In de buurt