Ekoboerderij Arink

Eko boerderij
Onze kudde van ongeveer 60 Fries-Hollandse koeien vormt het hart van de boerderij, hier is alles eigenlijk omheen gevormd. Op 85 hectare telen we het voer voor de dieren zelf waardoor we niet afhankelijk zijn van voerimport uit verre oorden. Sinds 2012 zijn we op de boerderij met Hermiene Makkink gestart met de productie van “Zwaluwgekwetter”, een zachte witschimmelkaas van rauwe melk. Naast de melkkoeien houden we 80 stuks jongvee en vleesvee. We werken geheel Antibiotica-vrij, waardoor we kunnen garanderen dat het vlees in onze boerderijwinkel vrij van residuen is. De oppervlakte en de veestapel zijn in balans, in die zin dat we genoeg mest hebben voor het land, en van dit land genoeg voer halen voor het vee. De benodigde elektrische energie op onze boerderij wordt duurzaam opgewekt d.m.v. een zonnedak dat volledig voorziet in onze elektrische behoefte.

Onze boerderijwinkel is elke zaterdag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur of op afspraak. We bieden een biologisch assortiment.
Van vlees, kaas en zuivel tot droogwaren, brood, wijnen, groente en fruit. Al het rund en varkensvlees komt van onze eigen boerderij, en is derhalve gegarandeerd antibioticumvrij, oerwoudvrij en gentechvrij. Zo ook onze witschimmelkaas ‘Zwaluwgekwetter’ die op de boerderij geproduceerd wordt. Het vlees wordt diepgevroren verkocht in onderdelen en niet in pakketten, dus ook voor kleine porties kun je bij ons terecht.

Kom kijken, proeven en ervaren
Elke zaterdagmiddag is de gehele boerderij te bezichtigen, een wandeling langs de weilanden, of gewoon even lekker mijmeren tussen de koeien…

Ook voor bijzondere kado’s
Voor bijzondere cadeaus ben je hier ook op het goede adres. Onze erg bedreven en meedenkende buurman Carel zaagt boomstammen in schijfjes, waarop we zonder meerkosten de lekkerste producten zetten en je met een bijzonder belegd plankje weg laten gaan. Al met al de moeite waard om eens te komen kijken, proeven en ervaren!