Het Blok

Het Blok, een unieke hotspot

Het Blok, een unieke hotspot

Eens even binnen kijken…..
Letterlijk en figuurlijk geen drempel(s) te bekennen. Hier is gedacht aan toegankelijkheid! Een vriendelijke medewerker heet mij welkom. Ik ga zitten aan een gezellig tafeltje. De stoel waar ik op zit zou perfect passen in mijn eigen huis. Er hangt een prijskaartje aan. Deze stoel is te koop!? Als ik om mij heen kijk zie ik dat alles te koop is. Een andere vriendelijke dame vraagt of ze mij kan helpen. Ik pak de menukaart en bestel een overheerlijke smoothie en een huisgemaakte muffin. Terwijl ik wacht open ik mijn laptop, log in op de WIFI en kijk nog eens rustig rond……
Ik zie een man achter de toonbank staan. Samen met iemand anders helpt hij een klant met het afrekenen van verschillende streekproducten. Wat kan hij dat goed! Dan stapt er iemand naar binnen met een duidelijk doel. “Kan ik hier een VVV bon kopen”? Maar natuurlijk zegt de man achter de toonbank. Mijn nieuwsgierigheid wordt groter, er is zoveel te zien en ik loop even naar achteren. Wat een ruimte! Als ik naar rechts kijk zie een kleine kidshoek. Dat is nog eens handig als ik samen met een vriendin en de kleine een keer koffie wil drinken.
Achterin de ruimte zijn twee kantoren gevestigd. Een kantoor dat ruimte bied aan de gemeente en een andere ruimte die geschikt is om te huren; ook dat ga ik zeker onthouden mocht ik nog eens een ruimte nodig hebben voor een overleg met mijn collega’s. Een leuke plek waarbij ik kan kiezen uit de verschillende koffie en thee en wat heerlijks te eten kan krijgen gemaakt door deze geweldige medewerkers.
Als ik terug loop naar mijn plekje kom ik onderweg nog een grote werktafel tegen. Deze is in gebruik genomen door de diverse mensen die hier ook werken. Zij maken bijzondere en leuke producten die te koop zijn in deze winkel. Er staan veel leuke artikelen in de kasten, leuk om te geven op bijvoorbeeld op een verjaardag maar ook voor in mijn eigen huis.
Voor ik naar huis ga, ga ik nog even naar de toilet. Wat goed! Ik zie een mannentoilet een damestoilet maar ook een groot toegankelijk invalidetoilet. Overal is aan gedacht!
Wat gebeurt er hier toch veel en toch is er rust, rust door de verschillende ruimtes die er gecreëerd zijn. Nadat ik mijn werk af heb, de lekkere smoothie en muffin op heb en mijn laptop heb dicht gedaan, loop ik naar de kassa. “Heeft het lekker gesmaakt?” Ik reken af nadat ik nog even gekletst heb over de leuke bedrijfsoutfits van de medewerkers. Ik loop al denkend de deur uit. Wat een unieke hotspot!! Hier kom ik graag nog eens terug!