Vlindertuin
De tuin draagt de naam: ‘Vlindertuin’ en staat vol bloeiende bloemen waar vlinders dol op zijn. Het is een verwijzing naar de fietsbrug met de naam ‘Vlinderbrug’. Er staat een houten theehuis met een veranda. Sinds dit jaar is de tuin voor voorbijkomende fietsers en wandelaars ‘een rustpunt’ geworden. Dit is een initiatief van stichting Rustpunt die bewoners oproept in gebieden waar weinig voorzieningen zijn, een pauzeplek in te richten.

Het theehuis heeft een hobbyruimte waar het mogelijk is groepen te ontvangen of ze een leuk wandel/fietsuitje te bezorgen. In een oude schaftwagen is een toilet gerealiseerd en bestaat de mogelijkheid de elektrische fiets op te laden. In de tuin kunnen bezoekers koffie, thee met iets lekkers krijgen tegen een kleine vergoeding. Ook als Sonja niet thuis is, kunnen bezoekers terecht in de Vlindertuin. “Bezoekers mogen koffie pakken en kunnen dan gewoon geld in het potje gooien. Een fietspomp en een bandenplaksetje liggen paraat. Als mensen het kennen, merken we dat ze terugkomen. Ze zeggen: het is beslist niet saai.” Een aangelijnde hond is welkom. Groepen wel graag van tevoren aanmelden.

Openstelling tuin
De Vlindertuin is van april t/m oktober van woensdag t/m zondag open van 10 tot 17 uur. In juni, juli en augustus ook in de avond geopend. “Als het druilerig weer is zijn we gesloten. Dit geldt niet voor de reserveringen en groepsarrangementen. Het ‘rustpunt’ is tijdens de paasdagen open gegaan. In Nederland bestaan zo’n 600 ‘rustpunten’. Bezoekers kunnen er ook meer toeristische informatie over de omgeving krijgen.

Foto Eveline Zuurbier

Rustpunt & theetuin de Vlinder

Kerkhoflaan 50
7131 TD Lichtenvoorde