Wandelroute Lichtenvoorde

Lichtenvoorde kent tal van historische gebouwen, bijzondere plekken én indrukwekkende verhalen. Die zijn nu beschreven in de nieuwste wandelroute van Oost Gelre; de historische route Lichtenvoorde. Een route die samengesteld is door Frits van Lochem van de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde in samenwerking met de VVV Oost Gelre.

De geschiedenis van het dorp
“We willen de geschiedenis van Lichtenvoorde graag laten zien”, legt Van Lochem uit. “Het is een mooie route door het dorp en met het boekje in de hand kan men heel eenvoudig even op straat lezen wat het verhaal achter een bepaald pand of locatie is. We zijn met de oudheidkundige vereniging nog bezig alle achtergrondinformatie te verzamelen. Die komt straks op de site te staan. Zo kunnen mensen ook thuis nog eens rustig nalezen wat ze allemaal gezien hebben.”

Geef Lichtenvoorde Kleur
Het boekje is mede mogelijkheid gemaakt door de gemeente Oost Gelre in het kader van het programma Geef Lichtenvoorde Kleur. Het allereerste exemplaar van de nieuwe wandelroute is dan ook voor wethouder Marieke Frank: “Ik ben er heel blij mee. Het is mooi dat er in Lichtenvoorde nu deze prachtige wandelroute is. Er is veel te zien in het dorp en deze route laat nog eens goed zien wat er wás, maar ook wat er ís. Dit is een welkome aanvulling op het toeristische programma in onze gemeente. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers van de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde.”

De nieuwe route leidt langs plekken als Richtershuis ‘t Hof, de Corsotuin, het oude hoofdgebouw van Hulshof’s Verenigde Fabrieken en de stapstenen in het Wentholtpark.

Het boekje met de route en de prachtige foto’s is voor € 2,50 te koop bij de VVV in Lichtenvoorde en Groenlo.

Wandelroute Lichtenvoorde


Lichtenvoorde