Perfecte plaatje Lichtenvoorde

Perfecte Plaatje Lichtenvoorde 2022

Na een succesvolle eerste editie van het Perfecte Plaatje Lichtenvoorde vorig jaar kan een nieuwe editie niet uitblijven. Vijfentwintig fotografen krijgen de uitdaging om door middel van diverse opdrachten het Perfecte Plaatje te schieten in Lichtenvoorde. Een leerzaam, leuk project voor zowel de hobbyfotograaf als iemand die net begint. Er zijn drie prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars over alle opdrachten en na de finale zal er een expositie plaatsvinden. Met de evaluatie van vorig jaar kwam de organisatie maar tot een conclusie: Het was leuk, verrassend, inspirerend en gezellig. Oftewel; een Perfecte Plaatje Lichtenvoorde editie 2022. 

Vorig jaar startte het project Perfecte Plaatje Lichtenvoorde. Een project dat is opgestart door Ondernemersfonds Lichtenvoorde en Promotie Lichtenvoorde met als doel de mensen anders te laten kijken naar hun eigen omgeving. “In de coronaperiode hebben veel mensen onze gemeente(her)ontdekt. Er werd veel gewandeld en gefietst in eigen omgeving. Velen gingen in eigen land op vakantie of bleven zelfs thuis. Hoe leuk is het dan jezelf uit te dagen met andere ogen naar je omgeving te kijken?”, aldus Anja Onstenk, initiatiefneemster van het project. Samen met Lawrence Mooij van Dutchfoto, Aad Witteveen van Foto Primeur, Fotocollectief Lichtenvoorde en Natasja te Linde namens Promotie Lichtenvoorde, was de organisatie compleet. “We hadden als doel minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers, geen idee hoeveel animo er zou zijn. Meer dan 50 enthousiaste aanmeldingen kregen we binnen! Hobbyfotografen, mensen die tijdens het wandelen graag een foto maken, maar ook mensen bij wie fotografie meer dan een hobby is. Met een officiële loting hebben we uiteindelijk deelnemers gekozen die met ons het avontuur aan zijn aan gegaan.” 

De deelnemers kregen elke maand twee opdrachten, opgesteld door Aad en Lawrence. De opdrachten hadden diverse kaders. ‘Elke opdracht moest gemaakt worden in Lichtenvoorde of in een van de kerkdorpen. Op deze manier konden we de deelnemers uitdagen anders naar hun eigen omgeving te kijken.” Een bijkomend voordeel van het project is dat Promotie Lichtenvoorde op deze manier ook ervaart hoe er wordt gekeken naar Lichtenvoorde door eigen inwoners. “Interessant om te zien hoe iedereen anders naar hetzelfde stukje kijkt en het ook weer anders vastlegt”, aldus Aad. “Dat is waar fotografie over gaat”

Dat de deelnemers allemaal anders kijken blijkt wel uit de diverse inzendingen van elke opdracht. Om de foto’s goed te kunnen beoordelen nodigde de organisatie elke maand een gastjury uit. “Voor elke opdracht weer een ander jurylid, iemand die affiniteit had met het thema van die maand”, aldus Natasja. 

Perfecte Plaatje 2022 met weer nieuwe opdrachten en nieuwe deelnemers. Kan iedereen meedoen?
“We zijn nieuwsgierig naar ieder zijn blik op zijn omgeving maar hebben wel enkele criteria voor deelname aan deze wedstrijd. Naast de leeftijd vanaf 16 jaar moet je beschikken over een digitale camera of smartphone met goede camera. We maken gebruik van Facebook als platform, dus het is wel noodzakelijk een facebookaccount te hebben of aan te maken.” aldus Lawrence.

Meedoen? Opgeven kan tot 10 april door een mail te sturen naar perfecteplaatjelichtenvoorde@gmail.com. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar. Nieuwsgierig of vragen over Perfecte Plaatje Lichtenvoorde? Spreek mensen uit de organisatie gerust aan, loop eens binnen bij Foto Primeur of stuur een mail. Maar hou vooral ook op social media de pagina’s van Lichtenvoorde in de gaten voor de laatste updates

Natuur

Lees meer…

Architectuur

Lees meer…

Cultuur

Lees meer…

Geschiedenis

Lees meer…

Kleurrijk

Lees meer…

Portret zwart/wit

Lees meer…

Dalia Abstract

Lees meer…

Horeca

Lees meer…

Vrije opdracht

Lees meer…