Perfecte plaatje Lichtenvoorde

Perfecte Plaatje Lichtenvoorde 2022

Na een succesvolle eerste editie van het Perfecte Plaatje Lichtenvoorde vorig jaar kan een nieuwe editie niet uitblijven. Vijfentwintig fotografen krijgen de uitdaging om door middel van diverse opdrachten het Perfecte Plaatje te schieten in Lichtenvoorde. Een leerzaam, leuk project voor zowel de hobbyfotograaf als iemand die net begint. Er zijn drie prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars over alle opdrachten en na de finale zal er een expositie plaatsvinden. Met de evaluatie van vorig jaar kwam de organisatie maar tot een conclusie: Het was leuk, verrassend, inspirerend en gezellig. Oftewel; een Perfecte Plaatje Lichtenvoorde editie 2022. 

Vorig jaar startte het project Perfecte Plaatje Lichtenvoorde. Een project dat is opgestart door Ondernemersfonds Lichtenvoorde en Promotie Lichtenvoorde met als doel de mensen anders te laten kijken naar hun eigen omgeving. “In de coronaperiode hebben veel mensen onze gemeente(her)ontdekt. Er werd veel gewandeld en gefietst in eigen omgeving. Velen gingen in eigen land op vakantie of bleven zelfs thuis. Hoe leuk is het dan jezelf uit te dagen met andere ogen naar je omgeving te kijken?”, aldus Anja Onstenk, initiatiefneemster van het project. Samen met Lawrence Mooij van Dutchfoto, Aad Witteveen van Foto Primeur, Fotocollectief Lichtenvoorde en Natasja te Linde namens Promotie Lichtenvoorde, was de organisatie compleet.  

De deelnemers kregen elke maand twee opdrachten, opgesteld door Aad en Lawrence. De opdrachten hadden diverse kaders. ‘Elke opdracht moest gemaakt worden in Lichtenvoorde of in een van de kerkdorpen. Op deze manier konden we de deelnemers uitdagen anders naar hun eigen omgeving te kijken.” Een bijkomend voordeel van het project is dat Promotie Lichtenvoorde op deze manier ook ervaart hoe er wordt gekeken naar Lichtenvoorde door eigen inwoners. “Interessant om te zien hoe iedereen anders naar hetzelfde stukje kijkt en het ook weer anders vastlegt”, aldus Aad. “Dat is waar fotografie over gaat”

Dat de deelnemers allemaal anders kijken blijkt wel uit de diverse inzendingen van elke opdracht. Om de foto’s goed te kunnen beoordelen nodigde de organisatie elke maand een gastjury uit. “Voor elke opdracht weer een ander jurylid, iemand die affiniteit had met het thema van die maand”, aldus Natasja. 

Natuur

Lees meer…

Toerisme

Lees meer…

Straatfotografie

Lees meer…

Zomers genieten

Lees meer…

Lijnenspel

Lees meer…

Portret

Lees meer…