Boerenerfconcert; Duo Saxyon

Boerenerfconcert; Duo Saxyon

De jaarlijkse boerenerfconcerten op prachtige landelijke locaties zijn uitgegroeid tot een muziekevenement dat geliefd is bij een breed publiek. Het tegelijktijdig genieten van natuur en cultuur geeft de concerten een speciale sfeer. Met steeds andere professionele musici worden deze zondagochtenden een waar feest. Af en toe zorgt inbreng van omgevingsgeluid – vogels die meefluiten met de muziek –  voor een glimlach op de gezichten van het publiek. Het tweede concert van dit jaar is op 14 juli om 11.00 uur. Ditmaal verzorgt door het Duo Saxyon.

Duo Saxyon, bestaande uit accordeoniste Ellen Zijm en saxofoniste Marijke Schröer (Ruurlo) is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, dat sinds zijn ontstaan in 2013 in korte tijd de harten van het publiek heeft veroverd met zijn zuivere klank en afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun jonge instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4, het Bachfestival Dordrecht, festival Het Accordeon en vele kamermuziekseries. Eén van de speerpunten voor dit duo is het ontdekken van de mogelijkheden in klank en repertoire van de bijzondere combinatie van saxofoon en accordeon. Deze zoektocht heeft hen inmiddels al vele prachtige concertprogramma’s opgeleverd. Het tweede, minstens even belangrijke speerpunt, is de samenwerking met componisten, om zo meer repertoire voor deze vrijwel onbekende combinatie te creëren. Inmiddels hebben verschillende hedendaagse componisten, waaronder Ad Wammes, Bernard van Beurden en Dolf de Kinkelder, al werken aan het duo opgedragen. Saxyon staat garant voor dynamische optredens, met mooie verhalen achter de muziek en interessante weetjes over repertoirekeuze, de muziek zelf of de componist erachter. Daarnaast vergeten Marijke en Ellen niet om aandacht te schenken aan hun instrumenten, met al hun mogelijkheden. Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon al met verschillende Nederlandse koren op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi en het Requiem van Mozart.

Locatie
Op 14 juli zijn we te gast bij de familie Engelen-Penterman aan de Rector Hulshofstraat 16, 7135 JV in Harreveld. De voormalige boerderij is gebouwd in 1907 en door de huidige eigenaren in 2021 verbouwd.  Met een uitzicht over de landerijen is dit weer een bijzonder fraaie locatie voor ons Boerenerfconcert.
Zoal u van ons gewend bent staan koffie of thee voor u klaar. Ook een aantal stoelen staan klaar, maar het meebrengen van uw eigen stoel wordt zeer op prijs gesteld.
Aanvang van het concert is 11.00 uur
Duur van het concert: Ongeveer anderhalf uur.

Aan het eind van het concert wordt gevraagd  om een vrije gift. Pinnen is mogelijk. Zonder deze steun zijn de Boerenerfconcerten niet mogelijk. Voor meer informatie zie: www.paaspopklassiek.nl