Dweilorkestendag Groenlo

Dweilorkestendag Groenlo

Een alom bekend dweilfestival in Groenlo (Grolle), dat één van de belangrijkste evenementen op de jaarkalender van de gemeente Oost Gelre is. Een super gezellig muziekfestival, dat door de jaren heen grote bekendheid heeft verworven in alle hoeken van Nederland en zeker de gemeente Oost Gelre in het algemeen en stad Groenlo in het bijzonder op de kaart zet. Dweilorkestendag 2022, gaat op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei 2022) in Groenlo van start om exact 12.00 uur en de prijsuitreiking vindt plaats om 18.30 uur.

Het deelnemersveld van de jubileumeditie van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei 2022 is bekend. De organisatie heeft veel werk gemaakt van het presenteren van een sterk deelnemersveld en een boel gezelligheid. Maar liefst dertig orkesten sieren dit affiche, verdeeld over achttien orkesten in de Wedstrijdklasse en twaalf in de Leutklasse.

Er wordt gemusiceerd op een zestal podia, binnen het prachtige oude centrum van Groenlo, alsmede op het voorterrein van vakantiepark Marveld Recreatie. Drie van deze zeven podia zijn wedstrijd- oftewel jurypodia. Geplaatst op diverse punten in het gezellige centrum van het stadje. Bij ieder wedstrijdpodium wordt gejureerd door twee deskundige muziekkenners. Er zijn een groot aantal geld- en andere prijzen te winnen.
De algeheel winnaar van het OADK gaat met een leuke geldprijs, de Grolsch bokaal en de Inter Nos wisseltrofee naar huis. Daarnaast zijn er een publieksprijs, een gezelligheidsprijs, leutprijzen en de prijs voor de dweilmuzikant van de dag te winnen.

Voor meer informatie kijk op: www.dweilorkestendag.nl

 

In de buurt