Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek maakt met een zinderend sportprogramma zich weer op voor een nieuwe editie, maar ook feestavonden en netwerkbijeenkomsten kunnen deelnemers en bezoekers uitkijken naar een heus paardenfestijn.

Donderdag 23 november klinkt het startsein op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het eerste weekend staat in het teken van de internationale jeudgspringsport. De Junioren en U25 (ruiters tot 25 jaar) zullen het spits afbijten, er zijn ponyklassen en komen er opvallend veel ruiters en amazones met hun paarden aan start in de Children rubrieken.

Voor de jongste paardenfanaten wordt er zaterdagmiddag een kindermiddag georganiseerd met spelletjes, knutselen en gratis ponyrijden. Eén van de sportieve hoogtepunten is de Grote Prijs op zaterdagavond waar de U25-deelnemers zich met elkaar meten over een 1.45m parcours van de hand van parcoursbouwer Henk Linders. Uiteraard is Nederland goed vertegenwoordigd en ons jeugdtalent zal het opnemen tegen leeftijdgenoten uit België, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Zweden, Ierland en Groot-Brittannië.

Welkome aanvulling op internationale kalender

De week erna gaat op 29 november de CSI1*/CSI2*-wedstrijd van start. De proeven komen dan uit de koker van niemand minder dan gerenommeerd parcoursbouwer Louis Koninckx. De terugkeer van deze internationale wedstrijd wordt met open armen ontvangen door zowel de binnenlandse als internationale ruiters. Olympisch, WK en EK kampioen Jeroen Dubbeldam heeft afgelopen week toegezegd te komen rijden na een lange blessureperiode, maar veel-winnaars als Gerco Schröder, Leopold van Asten, Frank Schuttert en Leon Thijssen zijn er bijvoorbeeld bij.

Het programma in week twee behelst onder meer de ontknoping van GMB Jonge Paarden competitie en de internationale proeven van 1.20m tot en met 1.45m niveau. De 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland vormt zondag 3 december de spectaculaire afsluiter van het evenement.  Meer informatie is te vinden op www.jumpingdeachterhoek.nl.

In de buurt