Open dag GOLS station Groenlo

Open dag GOLS station Groenlo

De vrijwilligers van het GOLS station, aan de Stationslaan 11 in Groenlo, werken hard aan het spoor, de ‘SIK’ locomotief en de ‘Donderbus’ wagon. Het spooremplacement krijgt opnieuw een prachtige aanblik. Er wordt hiermee toegewerkt naar de opening van een klein openluchtmuseum in 2025.

Samenwerkende textielfabrikanten maakten in 1884 de realisatie van een treinspoor mogelijk tussen Winterswijk en Hengelo. In Groenlo werd een prachtig stationsgebouw gerealiseerd langs het spoor van de Geldersch-Overijsselse Lokaalspoorweg-Maatschappij (GOLS). Het stationsemplacement van rond de jaren 30 van de vorige eeuw wordt momenteel in een virtuele 3D omgeving nagebouwd. Vanaf 2025 kun je ook een virtuele historische treinreis beleven.

Tijdens de open dagen dit jaar geeft een deskundige gids met plezier uitleg over de plannen en de voortgang van de werkzaamheden. Het stationsgebouw is omgebouwd tot woning en daarom niet toegankelijk. Activiteiten op het buitenterrein zorgen voor een informatieve ervaring voor jong en oud.

Openingstijden 10.00 – 16.00 uur. Entree gratis.
Grote groepen graag vooraf aanmelden

 

In de buurt