Roomse Herrie III

Roomse Herrie III

Oude vertrouwde klanken, nieuwe geluiden, oude bekenden, nieuwe gezichten. De affiche van de derde editie van Roomse Herrie is zeer divers. Het belooft zondag 3 maart in City Lido Groenlo een feest der herkenning te worden, met wellicht ook nog verrassende eerste kennismakingen. Het concept van de popreünie, met optredens van bands uit heden en verleden, met hun roots in Oost Gelre, overtrof in 2008 en 2013 ruimschoots de verwachtingen. Twee keer kon het bordje uitverkocht aan de deur gehangen worden. Herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken, in combinatie met de beste bands uit eigen contreien, in een atmosfeer van gezelligheid en Achterhoekse gemoedelijkheid.

De roep om een derde editie Roomse Herrie verstomde nooit. Reden voor de organiserende Stichting Burenplicht eind 2022 de handschoen op te pakken en de belangstelling te peilen. Het enthousiasme onder bands bleek verrassend groot. Het werd de opmaat naar de derde editie van Roomse Herrie LIVE. Stichting Burenplicht is trots en verheugd deze editie, in het jaar dat zij 25 jaar bestaat, liefst 21 bands van allerlei pluimage op 3 podia in 3 zalen te kunnen presenteren, van 13.30 tot 21.30 uur.

Programma

Op het programma bands die speciaal voor deze unieke popreünie bij elkaar komen, zoals Puddingh (met Ferdi en Maria Jolij, Jan Kolkman), De Gracht, Billy Connected (met o.a. Tom Broshuis), het Harreveldse Premium en Kiek Now Us met hun oerwortels in Mariënvelde. Daarnaast ook bands die al lang niet meer samen speelden maar inmiddels al wel volop repeteren omdat ze er enorm veel zin in hebben. Krasse knarrenband Mot Können, The Liquer Store, King Boogie (met Mart Hillen), Double You See, SSST (met Ferdi Jolij), Desire, Mink DeBand, Elister en El Jando. Deze keer ook ruimte voor jonge bands; The Watchtower, Stainless dat onlangs zijn debuut-EP presenteerde, Men of Culture, Hot Stuff en No Flavour. Maar op de affiche ook Gunmill Governors, mannen van de gestampte pot, en de wereldberoemde in Groenlo opgegroeide jazzpianist Peter Beets, die een optreden zal verzorgen met ‘Friends’.

Ontbijtshow ‘An toafel’

Voorafgaand aan de grote popreünie een ontbijtshow met ‘spraakmakende gasten’, met links naar Roomse Herrie, in combinatie met optredens. De ontbijtshow, met de titel ‘An toafel’, start 10.00 uur met een gezamenlijk ontbijt tot 11.00, waarna het doek open gaat voor de ontbijtshow, van 11.00 uur tot 13.00 uur, gepresenteerd door Willem te Molder en een bekende sidekick.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via roomseherrielive.nl Hierop ook het volledige programma, informatie over de bands en het busvervoer. Aangezien de Popreünie en de ontbijtshow twee verschillende onderdelen zijn, dienen kaarten apart van elkaar gekocht te worden. Let wel, kaarten voor de ontbijtshow (inclusief volledig verzorgd ontbijt) zijn beperkt in aantal, aangezien dit zitplaatsen betreft. Vol=Vol! Kaarten zijn enkel online verkrijgbaar. Kaarten voor het middag/avondprogramma, Roomse Herrie LIVE, zijn tevens vervoersbewijzen voor gratis busvervoer naar City Lido Groenlo en terug naar de opstapplaats.

25 Jaar Stichting Burenplicht

In het jaar dat Stichting Burenplicht 25 jaar bestaat zal op zondag 3 maart 2024 Roomse Herrie LIVE III plaatsvinden in City Lido Groenlo. Dezelfde mannen die vanaf 1999 al deel uitmaken van de stichting tekenen ook nu voor de organisatie; Jan Doppen, Emiel Lichtenberg, Walter Nienhuis, Roel Stoltenborg, Jos Holweg (Lichtenvoorde), Sander Esselink, Willem te Molder, Henri Walterbos (Groenlo) en Jos Kolkman (Zieuwent). “We kregen allemaal wel eens de vraag of er nog weer een keer een nieuwe editie van Roomse Herrie zou komen. Dat kwam in onze bijeenkomsten steeds terug tot we een jaar geleden een keer een vergadering belegden om te kijken of we dit allemaal ook echt zagen zitten en ervoor wilden gaan,” kijkt voorzitter Sander Esselink terug.

Na een belrondje langs bands bleek het enthousiasme groot en werd de knoop doorgehakt; Roomse Herrie gaat zijn 3e editie beleven, en wel op zondag 3 maart 2024. In het najaar maakt de organiserende Stichting Burenplicht de opzet en het programma bekend en start de voorverkoop.

Volg de ontwikkelingen op Facebook Roomse Herrie of neus in de online popencyclopedie Roomse Herrie (www.roomseherrie.nl) om herinneringen op te halen of om te zien welk een prachtige popmuziekgeschiedenis de gemeente Oost Gelre heeft.

Link naar sfeerimpressie Roomse Herrie LIVE 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=_bCGa5i3HmM&t=260s 

 

City Lido Groenlo

In de buurt