Buitengewoon Lievelde & Rustpunt Old Ikink

Een verblijf in een van onze 2 heerlijke ruime wellness vakantiewoningen in een unieke omgeving staat garant voor ontspanning, rust en genieten van de natuur., Kom genieten in onze royale woning als thuishaven waar u de beschikking heeft over uw eigen sauna, massagedouche of buiten, een door zonnepanelen verwarmd bubbelbad. Geniet van het uitzicht over de weilanden met de koeien tijdens uw heerlijk verzorgde ontbijt. Uw wensen staan bij ons centraal. We hebben 2 woningen die elk geschikt zijn voor 6-8 personen. U heeft voldoende privacy rondom de woningen waardoor u heerlijk tot rust kunt komen. Al onze woningen zijn van alle gemakken voorzien en de kamers hebben extra ruime boxspringbedden. De privé welness faciliteiten staat voor u ter beschikking en kunt u genieten van de meest zuivere vorm van wellness. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is genoeg speelruimte op het terrein en er zijn diverse speeltoestellen. Kortom, u kunt Buitengewoon Genieten, Buitengewoon lekker! U bent van harte welkom. Kijk op onze website voor meer informatie.

Rustpunt
Op Rustpunt Old Ikink kunt u onder het genot van een kopje koffie, thee of iets fris, met iets lekkers erbij, even uitrusten van de fiets- of wandeltocht. Er lopen verschillende (knooppunt)-routes (te weten nr. 27 en 33) langs het rustpunt. Ook kunt u uw elektrische fiets opladen of gebruik maken van het toilet.
Het rustpunt is onderdeel van een boerderij, waar tot twee jaar geleden nog varkens werden gehouden. “Old Ikink” is de naam van de boerderij. De boerderij dateert uit 1900 en werd destijds gebouwd door dhr. en mevr. Wolterink-Frank. Deze was destijds ongeveer 80 hectare groot en zoals toen gebruikelijk was, verdeeld in ontzettend veel verschillende veldpercelen. Hieronder was een stukje veengrond in het Vragenderveen, welke gebruikt werd als leverancier van brandstof, in de vorm van laagveenturf. In 1917 is de boerderij opgedeeld in tweeën en hebben twee ongetrouwde “eumkes”(ongetrouwde broers), een nieuwe boerderij gebouwd, pal naast deze boerderij, waarbij ook alle percelen precies in tweeën gedeeld werden. In 1965 heeft dhr. H. Buesink de boerderij, wat een gemengd bedrijf was, overgenomen van zijn vader. Later werd een specialisatie in de varkenshouderij doorgezet.
Inmiddels zijn de ventilatoren stil gezet en zijn de plannen om een recreatieve bestemming te krijgen op deze plek, in volle gang. Van het gemengd bedrijf, zijn de kippen, welke hun onderkomen hebben onder de hoogstamappelbomen, gebleven.
Het uitzicht is over de weilanden en een stukje ecologische hoofdstructuur, omdat de Lievelderbeek die langs de boerderij stroomt in de het ecologische hoofdstructuur valt.

Buitengewoon Lievelde & Rustpunt Old Ikink

De Stegge 19
7137 NC Lievelde