Escaperoom Groenlo

Escaperoom Groenlo

Een uitdagende escaperoom met veel denk- en teamwerk. Kortom: een escaperoom waar je niet zomaar uitkomt. Plan snel jouw afspraak en ga de uitdaging aan!

Escaperoom Groenlo is een uitdagend en zenuwslopend spel gebaseerd op de Slag om Grolle in 1627. Terwijl Grolle wordt bezet door de Spanjaarden rukt het leger van Prins Frederik Hendrik steeds verder op om de stad te ontzetten. Maar de Spanjaarden zitten niet stil.
Bijna 4 eeuwen later ben je voor even weer terug in de 17e eeuw waar je midden in het oprukkende oorlogsgeweld een belangrijke taak moet volbrengen.

Red jij Prins Frederik Hendrik?

Je bevindt je in het Grolle van 1627. De stad is al 20 jaar bezet door Spanjaarden en Matthijs van Dulcken voert het bewind. Binnen de torenhoge stadsmuren lijkt alles rustig. Handelaren verkopen hun waren, kinderen spelen en de vrouwen doen de was of bereiden het avondeten voor.

Toch broeit er iets. ‘Prins Frederik Hendrik wil Grolle weer terug veroveren’, vertrouwt jouw beste vriend Kobus je toe. Kobus is een bekend kopstuk bij het groeiende verzet.

En dan gebeurt het. Het bulderen van een kanon, gevolgd door oorverdovende stilte. De Grollenaren kijken verschrikt, maar ook hoopvol. Spaanse poortwachters zien in de verte een gigantisch leger opdoemen. En niet op één plek. Nee, heel de stad is omsingeld door de Prins en zijn Staatse troepen! Het kan niet lang duren voor Grolle wordt ontzet.

Maar ook van Dulcken zit niet stil. Het verzet ontdekt dat hij in het diepste geheim een complot smeedt om Frederik Hendrik te vermoorden. De Prins moet gewaarschuwd worden! Alleen… de stad zit volledig op slot om de herovering af te slaan. Hoe kom je bij hem voor de moordenaars dat doen?

Heb jij het in je om Prins Frederik Hendrik en de stad Grolle te redden?

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10.00 uur – 23.00 uur.