Het Hap-Trap arrangement

Beleef het erfgoed bij de Duitse grens

Stap op de fiets en geniet van het mooie Achterhoekse landschap. De grensoverschrijdende Arfgoodroute (45km) leidt je via ANWB-bordjes langs prachtige plekken. Laat je intussen lekker verwennen. 

De deelnemende locaties verzorgen graag culinair verrassingen. Een hele dag fietsplezier, inclusief koffie/thee met iets lekkers, een lunch, diner en een toetje, is bij VVV Oost Gelre te boeken voor maar € 42,50. De heerlijke gerechten vergen enige voorbereiding. Het is daarom noodzakelijk om tenminste 24 uur vooraf te reserveren.

Al fietsend ontdek je prachtige cultuurhistorie en bijzondere dieren, zoals flamingo’s reeën, kraanvogels of misschien zelfs wel een ijsvogel. De route leidt je langs verschillende toeristische attracties en bezienswaardigheden: kaasboerderij Weenink, Achterhoeks Openluchtmuseum Erve Kots, Stadsmuseum Groenlo, Stadsboerderij ‘Grolle’, stoomhoutzagerij Nahuis, Marveld recreatie, natuurpark ‘De Leemputten’, het Zwillbrocker Venn met het flamingo-eiland, barrokkerk Sankt Franziskus, biologisch station Zwillbrock, het Meddose veld met Havezate De Buurse, het Vragenderveen en korenmolen De Vier Winden.

Hoe leuk kan het zijn, om het Hap Trap Arrangement cadeau te krijgen? Bij de VVV-vestigingen in Oost Gelre is een tegoedbon te koop, die de ontvanger tot een jaar na afgifte kan inwisselen voor een Hap Trap Arrangement.

Om optimaal te kunnen genieten van het Hap Trap Arrangement, zijn reserveringsrichtlijnen van toepassing:

  • Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het Hap Trap Arrangement normaal gesproken probleemloos te reserveren.
  • Reserveer tenminste 24 uur van tevoren bij de VVV in Groenlo, of in Lichtenvoorde. Dat geeft de horecagelegenheden voldoende voorbereidingstijd.
  • Geef dieetwensen door bij de reservering, zodat er goed rekening mee kan worden gehouden.
  • Laat een telefoonnummer en mailadres van een van de fietsers achter bij de VVV. Bij onverwachte situaties denkt het team van VVV Oost Gelre graag mee in oplossingen.
  • Vanuit de VVV wordt de reservering bevestigd bij de deelnemende horecagelegenheden.
  • Drankjes zijn voor eigen rekening te bestellen bij de lunch, het diner en het toetje.
  • Bij de VVV worden een voucher en routeboekje klaargelegd. Die zijn af te halen tegen betaling van de kosten, of tegen inlevering van de tegoedbon.

Reserveren:

 • VVV-vestiging Groenlo: Kevelderstraat 1, Groenlo 0544-461247
 • VVV-vestiging Lichtenvoorde: Korte Rapenburgsestraat 5E, Lichtenvoorde 0544-375775
 • info@vvvoostgelre.nl

Het Hap-Trap arrangement

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo