Het Hap-Trap arrangement

Sportief, cultureel en ontspannend bezig zijn!

De Arfgoodroute is het uitgangspunt voor het arrangement. Sportief, cultureel en ontspannend bezig zijn én heerlijk genieten van typisch Achterhoekse gerechten is mogelijk van vrijdag t/m zondag met een uniek Hap-Trap arrangement. Bij de VVV Groenlo en bij VVV Lichtenvoorde is het arrangement te koop, bestaande uit de bewegwijzerde Arfgood - fietsroute en coupons voor 4-gangen met Achterhoekse specialiteiten.

Er wordt aan het Het Hap-Trap arrangement gewerkt. Wilt u daarom altijd reserveren? Ook als u al coupons heeft, ontvangen wij graag vooraf een bericht van u zodat iedereen weet dat u komt. Dan komt u alleen voor leuke verrassingen te staan!

Sportief, cultureel en ontspannend bezig zijn èn heerlijk genieten van typisch Achterhoekse gerechten is mogelijk op zaterdag of zondag met een uniek Hap-Trap arrangement. Bij de VVV in Groenlo en de VVV in Lichtenvoorde is het arrangement te koop, bestaande uit de bewegwijzerde Arfgood-fietsroute en coupons voor 4-gangen met Achterhoekse specialiteiten.

Trappen
De Achterhoek, bekend om haar afwisselend coulisselandschap en cultuurhistorisch “arfgood” (erfgoed), is uitstekend per fiets te verkennen middels de Arfgoodroute. Deze route is het uitgangspunt voor het arrangement. De 45 kilometer lange bewegwijzerde fietsroute verbindt 9 toeristische attracties en bezienswaardigheden in de omgeving van Lichtenvoorde, Groenlo en het Duitse Zwillbrock. Deze vertellen allen iets over het cultuurhistorisch “arfgood” van deze streek. Maak onderweg kennis met het boerenleven van weleer in het Achterhoeks Openluchtmuseum Erve Kots en in de Stadsboerderij van Groenlo. Kom even kijken en proeven hoe kaas wordt bereid in de kaasboerderij van de familie Weenink en ontdek hoe volgens eeuwenoude traditie Korenmolen de Vier Winden wordt bediend. Het Stadsmuseum Groenlo toont de industriële en culturele geschiedenis en ook een bezoek aan de Barokkerk in Zwillbrock is zeker de moeite waard.

Happen
Onderweg wordt bij 4 pleisterplaatsen, telkens tegen inlevering van een coupon, wordt één gang van het Arfgoodmenu geserveerd. ’s Ochtends wordt gestart met een kop koffie of thee met een snee Pillewegge. Met zicht op de grens is het tijd voor de lunch. Na de “verbranding” hiervan wacht verderop een heuse Achterhoekse hap. De laatste gang bestaat uit een ambachtelijk bereid Arfgoodtoetje van hangop, kwark, yoghurt met vruchten. Voor kinderen is er een speciaal kindermenu samengesteld.

Prijzen
De prijs voor het Hap – Trap arrangement bedraagt € 37,50 voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Het arrangement is alleen op voorafgaande reservering bij de VVV in Groenlo (0544-461247) of VVV Lichtenvoorde (0544-375775) te koop.

Het Hap-Trap arrangement

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo