Hotel de Koppelpaarden

Eten, drinken en slapen bij De Koppelpaarden in Lichtenvoorde

Eten, drinken en slapen op een plek die bekend staat om haar kwaliteit, gastvrijheid en betaalbare luxe? De Koppelpaarden is als hotel, restaurant, grand café en locatie voor zakelijke bijeenkomsten en feesten al jaren een begrip in de Achterhoek. We verwelkomen u graag in ons fraaie, historische pand in het centrum van Lichtenvoorde.

Wij staan ieder moment van de dag voor u klaar

Bent u van plan om binnenkort De Koppelpaarden te bezoeken? We kijken er naar uit. Ons team staat van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat voor u klaar. Wilt u reserveren in ons restaurant of heeft u een vraag over ons hotel? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden om bij ons een zakelijke bijeenkomst te organiseren of uw feest te vieren? Dan horen we heel graag wat we voor u kunnen betekenen.

Over de Koppelpaarden; Een geliefde plek met een rijke historie in de Achterhoek

Met 11 hotelkamers, een grand café, een restaurant en Het Koetshuis voor zakelijke bijeenkomsten en grote feesten en partijen is De Koppelpaarden in Lichtenvoorde al jaren een geliefde plek om te komen eten, drinken en slapen. We zijn altijd weer trots en blij als we van onze gasten horen dat het personeel zo leuk en vriendelijk is en nog alle tijd voor u heeft. Dat ons eten zo goed en lekker is. Dat onze bedden zo heerlijk slapen. En dat we al die kwaliteit, gastvrijheid en luxe bieden voor een eerlijke en betaalbare prijs. 

Van feest tot zakelijke bijeenkomst

Dat is precies waar we het voor doen bij De Koppelpaarden. Of u nu komt voor een hapje of drankje, voor een belangrijke zakelijke bijeenkomst of om een vakantie of een bijzonder moment in uw leven te vieren. Ons team staat voor u klaar om te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. We willen niet alleen een plek zijn waar u graag naartoe gaat, we willen ook een plek zijn waar u graag terugkomt. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat het hele plaatje klopt.

Gebouwd begin 18e eeuw

U vindt De Koppelpaarden in een historisch en markant pand in hartje Lichtenvoorde. Het pand werd begin 18e eeuw gebouwd en de plek voor het gebouw werd gebruikt voor het omkoppelen van de paarden voor de paardentram. De huidige naam De Koppelpaarden verwijst nog altijd naar die periode. De passagiers die met de paardentram reisden moesten wachten en dronken hier iets voor ze hun reis vervolgden. In die tijd zat er in wat nu De Koppelpaarden is ook een winkel met koloniale waren als koffie, thee, tabak en specerijen. De markante zeskantige toren, die nu nog steeds zo beeldbepalend is, werd pas in 1926 aangebouwd. 

Trefpunt van de jaren ‘50

Vanaf de jaren ‘50 groeide hotel De Koppelpaarden uit tot het onbetwiste trefpunt van Lichtenvoorde. De Koppelpaarden was dé plek voor inwoners en verenigingen om te vergaderen, trouwen, rouwen, dansen en feesten. De uitstekende keuken en de gastvrijheid van De Koppelpaarden werden geroemd. De zalen zaten tjokvol tijdens de jaarlijkse kermis en de buutavonden van de plaatselijke carnavalsvereniging De Keienslöppers. Alleen de Hoogmis in de Bonifaciuskerk slaagde er destijds in om meer bezoekers dan De Koppelpaarden te trekken. 

Hoogtepunten in jaren ‘70/’80

Door de aangescherpte regelgeving werd in 1974 door de familie Kruip, de toenmalige eigenaren, besloten de hotelfunctie te schrappen. Het feesten ging echter volop door in De Koppelpaarden. Tijdens de kermissen, het Keifestival en de vermaarde Nieuwjaarsparty’s van de KGB-band bleek de zaal steevast te klein. Iedereen moest en zou er bij zijn. De Koppelpaarden was altijd ‘the place to be’ voor memorabele hoogtepunten.

Renovatie 2017 en 2018

In 2016 stond het karakteristieke horecapand al enige tijd te koop. Om te zorgen dat De Koppelpaarden met haar rijke historie niet verloren zou gaan, besloot een groep van zeven betrokken Lichtenvoordenaren De Koppelpaarden te kopen. In november 2016 kochten zij het pand en in 2017 en 2018 is het compleet gerenoveerd. De 11 hotelkamers zijn vernieuwd, net als de keuken van het restaurant. En het interieur heeft van boven tot onder een facelift gekregen.

Kijk op onze website voor meer informatie en krijg een indruk van ons mooie hotel en restaurant!

Hotel de Koppelpaarden

Rapenburgsestraat 20
7131 CX Lichtenvoorde