Kleine inleiding
In 1862 werd in Vragender de eerste korenmolen gebouwd.
Vragender ligt wel 20 meter hoger dan de omliggende kerkdorpen en van Lichtenvoorde, vandaar dat de oude molen van het type „grondzeiler“ prachtig te wind stond. Maar rondom de molen werd in de loop der jaren steeds meer gebouwd zodat de molen uiteindelijk in de jaren vijftig niet meer genoeg wind kreeg om volop voor de bakkers te gaan malen. Toen werd besloten om de oude molen te slopen en in plaats daarvan een hogere molen te bouwen. De daad werd in 1958 bij het woord gevoegd men ging op zoek naar een geschikte nieuwe molen. Die werd gevonden in Stedum, waar een uit 1869 daterende watermolen door motorbemaling overbodig was. De achtkantige molen werd wegens plaatsgebrek in Vragender op een vierkante stenen onderbouw gezet in plaats van op de gebruikelijke achtkantige stenen voet. De vierkante stenen onderbouw werd 10 meter hoog zodat het een flinke hoge molen werd die van alle kanten de wind volop in de zeilen heeft.
De molen is aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde en is dagelijks in bedrijf voor het malen van consumptiegranen, (zowel biologische als niet biologisch) hoofdzakelijk tarwe, spelt, boekweit, haver en rogge.
Er wordt gemalen voor zowel voor de bakkers, slagers, wederverkopers als ook voor particulieren.

Onze molenwinkel
Is geopend vanaf woensdag tot en met zaterdag, bied u een uitgebreid assortiment aan ambachtelijke meelproducten waaronder diverse broodbakmixen en cakemixen, uiteraard ook biologische soorten verkrijgbaar. Kom gerust eens langs en laat u inspireren, ook voor een cadeau pakket bent u bij ons aan het juiste adres.

Openingstijden Molenwinkel
Woensdag t/m vrijdag van 08:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:30 uur
Zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur