Achterhoeks Openluchtmuseum Erve Kots

Herberg

Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap vindt u Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. In de Herberg kunt u bij het open vuur op verhaal komen met een kom koffie met pillewegge, de beroemde pannenkoeken of een klomp- of seizoensgerecht, met misschien wel een glas huis gebrouwen bier!  Kom op verhaal in de herberg en proef een glas bier uit eigen brouwerij.
Erve Kots is dé locatie in de Achterhoek voor het organiseren van een familiefeest, personeelsfeest e.d. Geschikte zalen voor elk gezelschap waar u buffetten, diner of à la carte kunt eten…

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum Erve Kots laat u zien hoe de Saksische boer vroeger leefde en werkte. Via het Los Hoes, de Schoppe komt u in de oude boerderij “Kots”. De rondgang leidt verder langs de rosoliemolen, de ambachtsstraat en de houtzagerij. Ontdek het museum waar u ziet hoe vroeger in de Achterhoek geleefd en gewerkt werd.

Kinderen

In de zomerperiode worden er meerdere ambachtsdagen georganiseerd, leuk voor jong en oud! Hoe maak je brood? Hoe maak je een touw? Beschilder een mooie klomp die je mee naar huis kunt nemen. Er worden diverse activiteiten gedaan waar je aan mee kunt doen en zo leer je ook nog wat! Houd de agenda van de VVV in de gaten en kom ook!

Brouwhoes Bier Experience

De Bier Experience in onze brouwerij in de Achterhoek, het Brouwhoes, is alles behalve een “gewoon museum”. Op een interactieve manier ontdek je hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier. Ga op ontdekkingsreis door de tijd en beleef de geschiedenis van het bier, op de plaats waar Prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier oprichtte! In de brouwerij kun je in onze game in de voetstappen van Frederik treden, punten verzamelen tijdens het laserschieten en de rest van de groep verslaan. Voor degenen met de beste score aan het einde van de maand, is er een leuke prijs!

Startpunt fiets- en wandelroutes

Erve Kots is bij uitstek geschikt om als startpunt te fungeren voor je fiets- of wandeltocht. Diverse routes beginnen en eindigen bij Erve Kots.

Geniet van de Achterhoekse gastvrijheid!

Achterhoeks Openluchtmuseum Erve Kots

Eimersweg 4
7137 HG Lievelde