Actief & Sportief

Er op uit met elkaar!


Volop keuze in Lichtenvoorde en omgeving!

Veel plezier met elkaar

Er zijn hier veel leuke activiteiten te beleven! Een fietsarrangement met onderweg een viergangen menu, verdeeld over vier restaurants. Een rondje crossen met een quad of een mooie steptocht maken! Of je nu sportief, culinair, of cultuurhistorisch op stap wilt, het kan. In het dorp, op het platteland of in een van de prachtige natuurgebieden van Oost Gelre. Volop keuze!

Lekker naar buiten

Onze gemeente kent een afwisselend buitengebied. Naast het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap telt de gemeente tal van natuurgebiedjes. Verder kent het platteland veel jong ontginningslandschap, met rechte wegen, kavels en beken, maar ook tal van landelijk gelegen weggetjes, fietspaden en wandelpaden. Het landschap leent zich dan ook prima voor auto-, fiets- en wandeltochten. Uniek zijn de prachtige kerkenpaden, deze onverharde paden werden vroeger gebruikt om van de boerderijen naar de kerk te lopen. Prachtige wandel/fietspaden midden door de natuur en dan lekker een frisse neus halen!

Authentieke en unieke evenementen

Het hele jaar door worden er vele uiteenlopende evenementen georganiseerd, voor jong en oud. Van een bloemencorso tot muziekfestival Zwarte Cross en van de Slag om Grolle tot streekmarkt, er zit altijd wel iets voor je bij. En het leuke is: ook al sta je tussen wel honderden enthousiaste bezoekers, je ervaart overal onze Achterhoekse gemoedelijkheid.

Sportieve evenementen

In de gemeente barst het ook van de sportieve evenementen, zoals fiets- en wandelvierdaagsen, ATB-ritten, hippische toernooien en ga zo maar door.

Vraag de VVV in Lichtenvoorde gerust naar alle leuke uitjes, evenementen en activiteiten via 0544-375775 of mail ons op info@vvvlichtenvoorde.nl