Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde

Dahlia Kunstobjecten Route ;
Op zondag 12 september a.s. zal Lichtenvoorde ‘de bloemetjes weer buiten gaan zetten’ en zal er, net als het afgelopen jaar, weer een Dahlia Kunstobjecten Route plaatsvinden in en rondom het centrum.

Meer informatie en de digitale route kun je vinden op https://bloemencorso.com/index.php?p=actueel/corso-magazine-dahlia-kunstobjecten-route
Onderweg word je begeleid door muziek van Malletband Pergo, diverse dweilorkesten, muziekvereniging St. Caecilia en er is straattheater.
Je klikt op de link op de pagina en daar kun je de PDF downloaden met de route.

Wandelen of fietsen van de route is gratis.
Let wel op de 1,5 meter afstand tussen elkaar en geef elkaar de ruimte.
Veel plezier!

Helaas wederom geen (lopend) b(l)oeiend spektakel in 2021

Tot onze spijt moeten we ook dit jaar het Bloemencorso dat plaats zou vinden op zondag 12 september 2021 annuleren. Meer informatie over dit besluit kunt u lezen in het nieuwsbericht op de website www.bloemencorso.com.

Blijf allemaal gezond en hopelijk kunnen wij elkaar weer ontmoeten op zondag 11 september 2022!

In de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde pronken imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia’s. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat op de Nationale Inventarislijst Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Entreekaarten
Entreekaarten (sta plaats) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website. U kunt t/m zaterdag 11 september ook voor kaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 2).

Op corsozondag 12 september kunt u een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld. Entree tot ons corso is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

Tribunekaarten (polsbandjes)
Tribunekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website en bij de VVV in Lichtenvoorde.
Er zijn tribunekaarten te koop voor de twee tribunes aan de Varsseveldseweg (tribune A ‘De Klinke’ en tribune B ‘Antoniushove’) en een tribune aan de Richterslaan (tribune C). Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, NIET op entree. U kunt op zaterdag 11 september ook nog voor tribunekaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 2) mits voorradig.

Op corsozondag 12 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. De plaatsen zijn niet genummerd. Bij aankomst wordt u een plaats toegewezen. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel.

GROEPEN
Het Bloemencorso is erg geschikt om met een groep te bezoeken.

Touringcars:
Speciaal voor touringcarbussen is dicht bij tribune C) een ruime parkeerplaats. In overleg met de organisatie kunnen busgezelschappen zelfs tot aan de tribunes worden gebracht en gehaald. Verder zijn er (tribune)plaatsen voor minder validen en rolstoelers. Horeca en (invaliden)toiletten zijn langs de route.

Contactpersoon groepsboekingen / informatie:
Annet Gierkink, pr@bloemencorso.com

PARKEREN
In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. De parkeerkosten zijn € 2,50

Invaliden:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gelegen bij:

Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)Navigatie: Ludgerhof 2

Albert Heijn (parkeerplaats)
Navigatie: Carel Looierstraat 3

CORSOROUTE
De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op de plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A & B aan de Varsseveldseweg en tribune C aan de Richterslaan).

De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes A & B)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribune C)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!

Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes (tevens invalidentoilet).
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

TENTOONSTELLING
Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is ’s avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje ‘Corso Inzicht’ vindt u een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Hendrik Leemreizestraat.

Entree tentoonstelling:
Een entreekaart voor het tentoonstellingsterrein kost € 2.50 per persoon en is geldig op de dag van afgifte. Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Entreekaarten zijn uitsluitend ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar.

Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag      12 september 2021 16.30 – 23.00 uur.
Maandag   13 september 2021 12.00 – 22.00 uur.

Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.

ENTREE & TRIBUNE

Entreekaart:€ 7,50 per persoon (incl. programmaboekje – alleen aan de invalswegen) t/m 16 jaar gratis
Tribunekaart (polsbandjes):€ 10,00 per persoon
Combikaart entree & tribune:€ 17,50 per persoon
Entree tentoonstellingsterrein:€ 2,50 per persoon kinderen t/m 16 jaar gratis

Meer informatie nodig over het Bloemencorso? Kijk dan op www.bloemencorso.com  of bel naar de VVV in Lichtenvoorde (0544-375775)