Film: The Shiny Shrimps

Film: The Shiny Shrimps

In de maand waarin diversiteit gevierd wordt en er aandacht is voor de LHBTI-gemeenschap, past deze komedie met serieuze ondertoon en dito boodschap, perfect.

Matthias, een uitgebluste Olympisch zwemkampioen, doet een homofobe uitspraak op tv. De zwembond pikt dit niet en als straf moet Matthias coach worden van ‘Les Crevettes Pailletées’, een flamboyant amateur homo waterpoloteam. Ze hebben maar één doel: kwalificatie voor de Gay Games in Kroatië. Matthias, met al zijn vooroordelen, wordt geacht hier zijn bijdrage aan te leveren. De weg daarnaar toe roept herinneringen op aan het Australische “The adventures of Priscilla, queen of the dessert”. En de weg is lang omdat elk lid van deze olijke bende allemaal hun persoonlijke besognes heeft en feesten hoger op de agenda staat dan trainen.
Sterk zijn de momenten waarin het teamgevoel en de vriendschap prevaleren. Deze chaotische mise-en-scène is overgegoten met een onvervalst feelgood-sausje en je moet wel van steen zijn om hier niet door te worden gegrepen!

Hoofdrollen: Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët
Regie: Maxime Govare en Cédric Le Gallo

Reserveren via www.hetdoek.nl

Den Diek – Sociaal Cultureel Centrum Lichtenvoorde

In de buurt