Fietsen & Wandelen

Inspiratie nodig?


Je bent in Lichtenvoorde en omgeving op het juiste adres!

Het is hartstikke leuk en gezond om lekker naar buiten te gaan. Frisse lucht, beweging en vitamine D zijn hét medicijn tegen een somber humeur! Dus wat is er nou fijner dan je wandelschoenen uit de kast te trekken en er lekker op uit te gaan? Of straks weer de fiets uit de schuur te halen en er weer lekker op uit te gaan?

Aangenaam fietsen en wandelen in een mooie omgeving. Vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek en in onze gemeente is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.

Deze gemeente kent een veelbewogen geschiedenis en het landschap is eeuwenlang beïnvloed door het agrarische gebruik ervan. In de loop van de eeuwen werd de exploitatie van het land steeds beter georganiseerd, waardoor het landschap voortdurend veranderde. Al fietsend kom je door het prachtige coulisselandschap en overblijfselen van de landschapsgeschiedenis. Je ziet oude monumentale boerderijen, industriële monumenten, en architectonische hoogtepunten. Daarnaast maak je kennis met andere aspecten die specifiek zijn voor de omgeving. Zo heeft het katholicisme lange tijd een bijzondere plek gehad in het leven van de bevolking en dat is zichtbaar in de kerken en kloosters in deze regio.

Fietsknooppuntensysteem Achterhoek

Fietsen op nummers
In het Achterhoekse coulisselandschap is prachtige geschakeerd natuurschoon te vinden. Geniet van dit landschap met de fietskaart van de Achterhoek, die bij de VVV verkrijgbaar is. Vind de kleinste uithoeken doordat ook de straatnamen in het buitengebied zijn aangegeven. Het netwerk is bijna 1.500 kilometer lang, met maar liefst 330 knooppunten dat aansluit op de knooppuntensystemen van de Veluwe en Twente. Met de bordjes kun je bijna oneindig veel routes samenstellen, van iedere gewenste afstand. De fietskaart is voorzien knooppunten, het knooppuntennetwerk, LF-routes, plaats- en straatnamenregister, toeristische VVV-informatie, horecagelegenheden en een overzicht van alle VVV-kantoren in de regio. Tevens zijn er fietsbundels verkrijgbaar waarin diverse kant en klare, rondgaande routes staan, elk met een eigen thema.

Wandelknooppuntensysteem Achterhoek

Wandelen via bordjes
In de Achterhoek kan via een wandelknooppuntensysteem van ruim 3000 kilometer gewandeld worden. Het wandelnetwerk wordt gevormd door bebording die het je als wandelaar gemakkelijk maakt om zelf een route samen te stellen. Het is fijn om in deze gemeente en in de Achterhoek te wandelen! Bij de VVV kun je alle deelkaarten kopen van het wandelnetwerk, tevens zijn er een viertal thematische wandelbundels waarin bijzondere wandelroutes uitgelicht worden. Denk aan routes langs het water en langs toeristische trekpleisters.

Actief wandelen
Er wordt vaak gezegd dat men in de Achterhoek én in deze gemeente het mooiste natuurschoon van Nederland kan vinden. De bossen en natuurgebieden wisselen zich af met open velden en kronkelende paden langs slingerende beekjes. Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen aantrekkelijk. Wandel over boerenerven en geniet van de schitterende omgeving. Er zijn prachtige wandelroutes uitgezet. De routes zijn voorzien van bordjes of paaltjes met gekleurde koppen. Ideaal voor mensen die van wandelen houden.

Laat je adviseren en inspireren bij de VVV. Je bent van harte welkom op de Korte Rapenburgsestraat 5E of bel met ons op 0544-375775 of stuur ons een mail op info@vvvlichtenvoorde.nl